ساخت گاوصندوق

چگونه گاوصندوق ساخته می‌شود؟ مراحل ساخت گاوصندوق چگونه است؟
تولید گاوصندوق چه مراحلی دارد؟ چه عواملی در تولید گاوصندوق لحاظ می‌شود؟
این‌ها سوالاتی است که شاید با دیدن، خریدن یا تحقیق در مورد این محصول برای‌تان پیش بیاید.

در این گفتار قصد داریم در این باره اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید پاسخی برای پرسش‌های خود بیابید. پس با ما همراه باشید.
برای تولید گاوصندوق چیزی که اهمیت فوق العاده‌ای دارد، داشتن امنیت گاوصندوق است.

پس در طراحی آن نهایت دقت و تکنیک را در امن بودن آن رعایت کرده تا فقط توسط یک نفر این کار صورت بگیرد و تا حدالامکان غیر قابل نفوذ باشد.
بنابراین باید به شکل یک معما یا چالشی برای فرد بوده و امکان باز شدن آن با دریل با برش گاوصندوق نباشد. در تولید گاوصندوق از مرحله طراحی قالب بدنه و درب تا نوع قفل آن باید دارای امنیت بالایی باشد.

مراحل ساخت گاوصندوق

ساخت گاوصندوق شامل مراحل زیر است.

  1. انتخاب فولاد
  2. طراحی قالب و جوشکاری
  3. ساخت درب لولا و زبانه‌ها
  4. مهر و موم و عایق‌بندی
  5. نصب قفل

در ادامه برخی از مراحل فوق را بررسی خواهیم کرد.

طراحی قالب بدنه و درب گاوصندوق

اولین مرحله برای پاسخ به این سوال که چگونه گاوصندوق ساخته می‌شود؟
طراحی قالب بدنه و درب گاوصندوق است.

در ابتدا به نظر می‌رسد که یک چهارچوب یا یک جعبه فلزی است با استفاده از تکنیک ظریف کاری و موارد تخصصی در تولید گاوصندوق بسیار مهم است که در برابر دیلم و آتش‌سوزی از مقاومت بالایی برخوردار باشد.
فولادی که برای ساخت گاوصندوق بکار می‌رود.

آلیاژ فولاد با ترکیب آهن و کربن از ساده ترین نوع آلیاژ برای بکار بردن آن می‌باشد. زیرا آهن و کربن باعث مقاومت و استحکام بیشتر فولاد می‌شود.

گاوصندوق

برای ساخت گاوصندوق امانات به دلیل داشتن ضخامت کم فولاد بکار رفته در طراحی قالب و جنس آن یک فولاد بدون عنصر است. برای تولید گاوصندوق استحکام آن در برابر خوردگی، ابزارهای برش، مواد شیمیایی از فولاد ضد زنگ بهره می‌برند.

در نظر داشته باشید کار با این فولاد بسیار دشوار است. تفاوتی که گاوصندوق‌های معمولی با ضد آب است جنس فولاد استفاده شده در آن است.
گاوصندوق‌های ضد زنگ از پلمپ و فولاد ضد زنگ سخت تولید می‌شود که نفوذ آب به داخل آن غیر ممکن باشد.

در تولید گاوصندوق‌های نسوز علاوه بر مواد عایق بین دو جداره، دیوار خارجی باید از آلیاژ فولاد و تنگستن می باشد. این آلیاژ مقاوم تر از بتن بوده و در برابر گرما دارای استحکام بالایی و دارای نقطه ذوب بالایی است.

خصوصیت گاوصندوق‌های‌ نسوز از مواد عایق بین دوجداره به همراه ضخامت فولاد 70 در صد دارای مقاومت زیادی در برابر آتش‌سوزی می‌باشد و 30 درصد آن به طراحی سیستم قفل، مهر و موم گاوصندوق و امکانات دیگری مثل: دیواره رطوبت برمی‌گردد که این عامل در رتبه‌بندی گاوصندوق مهم است.

برای ساخت گاوصندوق‌های فوق امنیتی در بخش قفل از یک لایه اضافی فولاد منگنز بکار می‌رود. این آلیاژ باعث شده با دریل کردن قفل گاوصندوق آسیب به سیستم مرکزی قفل نشده و درب آن باز نشود.

جوشکاری‌های به کار رفته در تولید گاوصندوق

جوشکاری فولاد بکار رفته در استحکام و مهر و موم کردن گاوصندوق نقش مهمی دارد.

برای این منظور از دو نوع جوشکاری استفاده می‌کنند:

  1.  جوشکاری گاز قوس تنگستن Gas Tungsten Arc Gas Welding
  2.  جوشکاری قوس فلزی (Shielded Metal Arc Welding (SMAW

1) جوشکاری گاز قوس تنگستن

در جوشکاری گاز قوس تنگستن از الکترود تنگستن برای متصل کردن فلزات به یکدیگر استفاده می‌شود.
بهترین روش برای ساخت محصولاتی با فولاد مقاوم می‌باشد این مدل جوشکاری برای متصل کردن قسمت‌های ضخیم فولاد و در مواردی فولاد ضد زنگ بکار برده می‌شود.

به همین دلیل این مدل جوشکاری بسیار دشوار و زمان بر بوده و نیاز به تخصص زیادی دارد و محصول تولید شده از کیفیت و قیمت بالاتری نیز برخوردار می‌باشد.

2. جوشکاری قوس فلزی

برای تولید سازه‌های فلزی معمولی استفاده می‌کنند؛ زیرا در آلیاژ‌های سنگین فولاد مقاومت ندارد.

نحوه نصب درب گاوصندوق

آخرین مرحله برای ساخت گاوصندوق نحوه نصب درب گاوصندوق است. این مرحله بسیار مهم و اساسی بوده است، زیرا اولین راه برای وارد شدن به گاوصندوق است.

معمولا درب آن را نسبت به بدنه یک لایه ضخیم‌ترو محکم‌تر در نظر می‌گیرند.
در صورتی که بدنه از دو لایه تشکیل شده باشد درب آن را سه لایه و یا در بعضی موارد چهار لایه در نظر می‌گیرند.

در این مدل دو لایه فولاد به هم متصل کرده و در بخش بیرونی آن قرار داده می‌شود و دو لایه بعدی که عایق بین دو جداره و ورق فولاد داخلی است و درب یک لایه مقاوم‌تر می‌شود.

گاوصندوق‌های با کیفیت در بخش پشتی قفل از یک لایه فولاد منگنز استفاده شده تا دریل به صفر رسیده و امکان باز کردن قفل گاوصندوق وجود نداشته باشد.
بهترین محل قرار دادن گاوصندوق در گوشه یا کنج دیوار است؛ زیرا امکان نفوذ به آن فقط از طریق درب آن میسر شده که بیشترین مقاومت را دارد و در بالا رفتن ایمنی آن تاثیر زیادی دارد.

ساخت گاوصندوق

انواع گاوصندوق‌های تولید شده از نظر کیفیت

تولید انواع گاوصندوق‌ها از لحاظ کیفیت که به شرح ذیل می‌باشد:

  • گاوصندوق‌هایی با کیفیت بالا
  • گاوصندوق‌هایی با کیفیت متوسط
  • گاوصندوق‌هایی با کیفیت پایین

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

1. گاوصندوق‌هایی با کیفیت بالا

گاوصندوق‌هایی با کیفیت بالا بدنه آن‌ها دارای سه دیواره می باشد. دیواره بیرونی که از آلیاژ‌های استنلس و تنگستن به وجود آمده بین دیواره داخلی و بیرونی به وسیله مواد مقاوم در برابر نفوذ دریل و حریق پر می‌شود.

شکاف بین بدنه و درب به وسیله مواد متورم آغشته می‌شود تا در زمان آتش سوزی  در برابر حرارت منبسط شده و باعث مهرو موم گاوصندوق شود.

2.  گاوصندوق با کیفیت متوسط

تنها تفاوت گاوصندوق با کیفیت متوسط در مقایسه با گاوصندوق با کیفیت پایین، برای طراحی بدنه آن از دو لایه فولاد بکار برده شده که فولاد بیرونی مقاوم‌تر، ضخامت بیشتر و سخت‌تر می‌باشد.

در بعضی از گاوصندوق‌ها بنا به نوع امنیت و کارکرد آن جنس فولاد بیرونی را متفاوت در نظر می‌گیرند.
مانند: گاوصندوق BRUG-WACHTER (آلمانی) که فولاد بیرونی آن از جنس آلیاژ استنلس است و در برابر دریل و هوا برش بسیار مستحکم و مقاوم می‌باشد.

3. گاوصندوق با کیفیت پایین

در این نوع گاوصندوق از ایمنی کمتری برخوردار بوده و حتی برای تولید آن از فولاد مقاوم استفاده نمی‌کنند. ورق‌های فولاد به دلیل ضخامت کمی که دارد خیلی راحت تا خورده و به مانند SMAW جوشکاری می‌شود.

برای ساخت لبه‌های تمیز و صاف جوش‌های اضافی را پاک می‌کنند.

بعد از آن به وسیله پوشش پودری رزین پلی استر رنگ کاری و بعد از آن وارد فرشده تا مقاومت رنگ بیشتر شده و با روکش پودری الکترواستاتیک مجددا آن را وارد فر کرده تا رنگ کاملا ثابتی به دست آید.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *